donderdag 16 juli 2009

Kings Canyon en Ayers Rock



’s Morgens (dinsdag 14 juli nog steeds in Kings Canyon) was het flink koud toen we wakker werden. Het had flink gevroren. We denken zo’n 5-6 graden. Het ijs stond op de tent. Nu zagen we dat de mensen hun kampvuur weer hadden aangedaan. ’s Morgens heb je het meer nodig dan ’s avonds. Na een warme kop thee zijn we naar de Kings Canyon gereden. Daar hebben we eerst een broodje gegeten. Het was toen inmiddels wat warmer geworden. En zijn we aan een wandeltocht van 6 km begonnen. Het is een supermooie canyon met heel veel klimpartijen. De kinderen hebben genoten. En binnen drie uur hebben we ‘m afgelegd. Het is gelukkig niet te warm, dan kun je ook goed doorlopen. Daarna hebben we lekker gegeten in een restaurant van een andere camping. Dat hadden we ook wel verdiend. Toen zijn we teruggereden naar onze camping, maar onderweg eerst wat hout gesprokkeld voor het kampvuur. De kinderen vinden het geweldig: vuurtje stoken. Terug op de camping, kinderen gespeeld in de speeltuin en ik heb de foto’s en filmpjes op de laptop gezet. ’s Avonds op het kampvuur broodjes met kaas geroosterd, knakworstjes en marshmallows. Het is ’s nachts niet zo koud geworden. Maar vanmorgen (woensdag 15 juli) hebben de mannen het vuur weer ontstoken en zijn we aan de crackers met beleg gegaan en thee. Ondertussen de tenten, stoelen, tafels e.d. ingepakt. En om 9 uur vertrokken richting Ayers Rock. Daar waren we om 11.30 uur. Daar hebben we de tent weer neergezet. Boodschappen gaan doen en naar the Rock gereden. Daar hebben broodje gegeten. En Fons, Bart en Marelijn zijn de Ayers Rock op gegaan. Eline en ik zijn beneden gebleven en hebben gewacht tot ze terugkwamen. Na 1 uur en 45 minuten waren ze weer terug. Ze zijn helemaal naar het monument gelopen. Een super prestatie. Toen zijn we weer naar de camping gereden en hebben internet geregeld. Al jullie reacties gelezen. Superleuk dat jullie allemaal meeleven. ’s Avonds lekker macaroni gegeten en allemaal weer een keer onder de douche geweest. Ook een was gedraaid. Gelukkig hebben ze hier wasmachines. Daarna lekker in de auto filmpje gekeken: Mr. Bean als James Bond. Erg leuk.
Donderdagmorgen hebben we de weblog bijgewerkt. Het is nog wel even oefenen, hoor. Met name de foto’s er bij zetten valt niet mee. Maar zoals jullie hebben kunnen lezen is het gelukt. Ook weer was wasjes gedraaid. Met een gezin van vijf en al dat stof is het toch regelmatig nodig. Eind van de ochtend zijn we weer naar Ayers Rock gereden en hebben we een route van 10 km om de berg heen gelopen. We hebben er 3 uur en 45 minuten overgedaan. Wel vermoeiend, maar het is gelukt. Onderweg af en toe gepauzeerd en met woord- en telspelletjes kun je de kinderen goed afleiden. Daarna zijn we naar de sunset-area gereden. Daar waren we ongeveer kwart voor vijf. Om kwart over zes zou de zon ondergaan en de Ayers Rock heel mooi verkleuren naar uiteindelijk donderbruin. Dus ondertussen daar op de parkeerplaats onze warme maaltijd gekookt en gegeten. Dat was makkelijk. En uiteindelijjk boven op het dak van de auto gezeten, mooie foto’s gemaakt. De kinderen vonden het ook heel erg mooi om te zien. Toen weer, na boodschappen gedaan te hebben, naar de camping gereden. Daar ganzebord gespeeld en om half negen naar bed. Vanmorgen (ondertussen alweer vrijdagmorgen 18 juli) weer lekker rustig opgestaan. Was gedraaid, ontbeten en de kinderen spelen nu in de speeltuin van de camping. Straks gaan we naar the Olgas. Een groep bergen/rotsen bij elkaar, zo’n 45 kilometer verderop. Daar gaan we weer een wandeling maken.

9 opmerkingen:

  1. Hoi Luitjes,

    Hier weer een berichtje vanuit een regenachtig Zwartsluis.
    Wat een mooie foto's hebben jullie op de site gezet. Leuk om jullie zo te volgen. Zit nu met Britt achter de laptop, zij vindt het ook allemaal erg interessant.
    Zelf zijn wij ook een beetje aan het kamperen in eigen huis. Geen douche en agelopen weekend hadden wij geen stroom en een halve dag geen water.(stroomstoring in de straat). Had ook wel wat. Alles is nu weer oké, alleen het weer werkt niet echt mee. Maar dat zijn we gewend in Nederland.

    groetjes aan allemaal, van ons allemaal

    groetjes aan allemaal van ons allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ons allemaal zijn: Herwin, Herma en kids

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik kijk regelmatig even op je jullie weglog. Erg leuk om jullie belevenissen te lezen.

    Groetjes uit Zwartsluus van Henriette Eikelboom

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Ingrid, Fons en de kinderen,
    Wij willen jullie nog even heel veel plezier wensen daar! Leuke foto's en verhalen hoor!
    Groetjes,
    Jack & Simone

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lieve Ingrid, Fons en kids,

    Geweldig om van jullie belevenissen te lezen.
    Wat super cool Bart Marelijn en Eline. Dat jullie die tochten allemaal maken. Hartstikke goed van jullie. We zijn supertrots op jullie, allemaal.
    Wij zijn net aangekomen op de 2e camping. Zitten heerlijk AAN de rivier d'Ardeche ! Prachtig weer 30 graden. Denken veel aan jullie. Dorien en Nora de hele dag in het zwembad. Hebben nog een 2 weken vakantie voor de boeg. Lekker genieten.
    Zo te zien vermaken jullie je ook prima. Veel ontdekken en bezictigen. Geniet ervan.
    Heel veel liefs en kusjes, Van Dorien, Nora, Erik en Saskia.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lieve family,

    Moest even van Poekie laten weten, dat ie langzaam begint te wennen aan het feit dat jullie er op dit moment niet zijn. Wilde de afgelopen twee weken niet aangehaald worden!!! Nu gaat het weer een stuk beter. Ik kijk af en toe op Google Earth om te zien waar jullie nou precies uithangen. Onvoorstelbaar dat jullie al weer twee weken weg zijn. De dagen vliegen echt om. Ben nog niet aan het zeilen geweest: of het is mooi weer, Marein is er en geen zon, of er staat een prachtige wind, Marein aan het werk en regenbuien. Maar vermaak me prima met andere dingen, dus dat komt allemaal goed. Kan niet wachten op de volgende berichten. Lijkt wel een spannend boek, wat je 's nachts niet kan wegleggen voor het slapen gaan. Fantastisch dat de kinderen ook zulke afstanden al lopen!!! Zijn ze een beetje onder de indruk van de omgeving? Maken ze zelf ook al foto's? O en hoe zat dat met die slang die op een van die foto's stond??? Nog heel veel plezier!

    Liefs,

    Marga

    BeantwoordenVerwijderen
  7. hoi,
    Jullie maken heel wat mee zo te lezen
    Wij gaan straks ook op vakantie, B. Ardennen
    dus niet zo ver als jullie....
    Geniet er maar lekker van, je hebt er lang genoeg op moeten wachten,

    groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi lieverd,

    Helemaal niet in de gaten dat jullie al zoveel op de blog hadden geschreven... Wat heerlijk om te lezen hoe het gaat en dat jullie zulke kanjers van kinders hebben met al die wandelingen en kou!

    Hier is van zomer nog steeds niet echt te spreken, maar hopen dat het in Zweden nog wat wordt :-).

    Heel veel liefs,
    Marjon, Mattias, Fabian & Jasmijn

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Leuk om jullie zo te volgen op de weblog. Wat een belevenissen, ook voor de kinderen, zullen ze nog jaren op terugkijken.
    We wensen jullie een goede tijd.

    Heb nog een nieuwtje: Wij zijn op 17 juli de trotste opa en oma geworden van een prachtige kleindochter: Ellen.

    Met een hartelijke groet,
    Piet en henny leeuw

    BeantwoordenVerwijderen