maandag 23 november 2009

Melbourne en omgeving

We zijn ondertussen in Tasmanie aangekomen. Hebben een goed overtocht gemaakt. Maar dit verhaal begint nog voor Melbourne in Merimbula.


Donderdag 12 november
Na de lessen mochten de kinderen nog heel even in het zwembad. Aan het eind van de ochtend weggereden van de camping in Merimbula. Onderweg bij rest area Lind MP gelunched. Onder tussen de staat Victoria ingereden. Het is lekker warm weer: 25 graden. We komen om kwart voor zes aan op een kampeerplekje bij The Honeysuckles, vlakbij Seaspray aan de kust. We staan achter een duinpan. We hebben dan 410 km gereden. We beginnen meteen met koken maar jammergenoeg kunnen we niet buiten eten vanwege de vele muggen. Nu ik dit schrijf bedenk ik me, dat ik hier niet eens op het strand ben wezen kijken. En wat een saaie dag eigenlijk. Maar goed het kan niet alleen maar spannend zijn.

Vrijdag 13 november
Na het ontbijt vertrekken we, nadat eerst de brandweer even langs kwam om even te checken of alles in orde is. Het blijkt dat ze al twee weken bezig zijn, om verderop een brand te blussen in de duinen en heide/moeras gebied. In Sale, op de parkeerplaats bij de Mac beginnen we om half negen met de lessen. Ja, ja op de vreemdste plaatsen krijgen Bart, Marelijn en Eline les. Fons kan dan ondertussen brood halen en internetten. We drinken koffie bij de Mac, dus kunnen de kinderen hun speelkwartier in de speeltuin houden.
Na de lessen (om twaalf uur) vertrekken we naar Melbourne. Onderweg stoppen we nog in Yarragon, waar we een broodje eten en wat souvenirs voor ons zelf kopen. Rond half drie komen we aan bij John en July in Officer. Ze wonen met hun twee zonen vlakbij de stad, maar op het platteland. In een huis met veel schuren en weiland, waar 10 koeien lopen, die de moeder van John verzorgt. Ze woont naast John en July. Het is erg leuk om elkaar weer te zien en te spreken en we wisselen heel wat verhalen uit. John is op z'n elfde met z'n ouders en broer naar Australie verhuisd en kan nog goed nederlands/brabants spreken. 's Avonds gaan we met z'n allen barbecuen. Met heerlijke salades en als toetje ijs met vruchtensalade. Na een gezellige avond gaan we rond elf uur naar bed.

Zaterdag 14 november
Rond 8 uur uit bed, we ontbijten binnen en gaan dan met John naar een winkel met nederlandse producten. Daar kopen we wat lekkernijen, als hagelslag, krakelingen, maar ook vinden we daar oliebollenmix en poedersuiker. Dat kunnen we goed gebruiken, wanneer we in Sydney oudejaarsavond gaan vieren. Fons heeft ze daar beloofd dat ik wel oliebollen kan bakken. Ook kijken Fons en de kinderen nog bij de buurman naar een verzameling met modeltreinen en laat John z'n verzameling pistolen en geweren zien. Bart en Marelijn hebben ze nog vastgehouden. Om 12 uur hebben we lunch bij 'oma' . Ze heeft speciaal kroketten voor ons gemaakt. Heerlijk. En dan gaan de mannen/jongens op pad om een auto te bekijken die Duane, een van de zonen, wil kopen. Ik blijf met de meiden lekker bij huis. Om vier uur zijn de mannen weer terug en knip ik het haar van Bart nog. Dan is het douchen en klaarmaken voor een bezoekje van Glenn en Judy (een van onze redders uit de modder tijdens onze 4WD periode). Ze wonen maar een half uurtje rijden verderop. Daar wacht ons weer een heerlijke barbecue. Het is erg gezellig en we kijken ook nog even naar de film die van de reddingsactie gemaakt is door Judy. Rond half elf rijden we weg en om elf uur zijn we weer bij John en July en gaan dan slapen. De kinderen slapen ondertussen al.

Zondag 15 november
Om 8 uur opgestaan en buiten in het zonnetje in reisboek geschreven. Toen met z'n allen ontbeten. De meiden hebben uitgeslapen tot negen uur. Dat was ook wel nodig. Voordat we weg gaan krijgt Bart nog les in didgeridoo spelen. John speelt al jaren en heeft verschillende soorten. Hij krijgt zelfs een eigengemaakte mee om te oefenen. Rond half elf vertrekken we met John en July voor een dagje Afrikaans Safaripark: Werribee Zoo aan de andere kant van Melbourne. Dat is een uur rijden. Het is een leuk park en met een 4WD bus worden we rondgereden tussen giraffen, neushoorns, antilopen, kamelen ed door. Ook kun je nog wandelen langs cheetahs, leeuwen, stokstaartjes, nijlpaarden en vele andere dieren. Rond vijf uur zijn we weer terug en eten we nog met z'n allen. Nu op het menu frikadellen. Australische makelij, maar ze smaken heerlijk. En lekkere spaghetti. Rond half negen gaan de kinderen slapen en wij duiken er niet veel later in na een hartelijk afscheid. Een erg gezellig weekend. De kinderen hebben zich met step heerlijk vermaakt op het erf. Of lekker voor de buis op de bank.

Maandag 16 november
Om zeven uur weer uit de veren. Het doordeweekse leven gaat weer beginnen. We ontbijten weer met z'n vijfjes, want onze gastheer en -vrouw zijn al vroeg vertrokken naar het werk. We beginnen om 8 uur met de lessen en drinken nog koffie met ontbijtkoek met John z'n moeder en Nathan (de jongste zoon) en vertrekken dan om half twaalf. We doen nog wat boodschappen en gaan dan op bezoek bij oom John Dols (oom van Tony, 79 jaar). We drinken daar een 'cuppa' (kopje koffie of thee). Hij heeft een hoop te vertellen. En vertrekken dan om half vier naar Ballarat (110 km). We moeten dwars door Melbourne en zitten aardig in de files, maar om half zes komen we aan op de Big4 camping Goldfields Holiday Park. Na het eten hebben we het spul om 8 uur in bed liggen. Zelf werken wij nog wat achter de computer, kijken tv en lezen wat.

Dinsdag 17 november
Na ontbijt beginnen we op tijd met de lessen. Om 10 uur stoppen we. We hebben dan taal en spelling gedaan en lopen dan naar het 300 meter verderop gelegen Souvereign Hill. Dit is een dorp dat compleet is gebouwd in de stijl van een goudzoekersdorp. Met goudmijn, winkels, scholen, wagenmakerij, smid, chinees kamp ed. De mensen lopen zelfs in de kleding van toen. Ook loopt er een riviertje waar je zelf goud kunt zoeken. We zijn in twee mijnen geweest, een rit gemaakt in een koets met vier paarden ervoor en zelf goud gezocht. En gevonden ook. Hele kleine snippertjes. Elke morgen gooien ze voor $ 100,- aan snippertjes in het riviertje en op hele drukke dagen zelfs het dubbele. Ze willen niet dat mensen ontevreden naar huis gaan. Het is heel erg leuk en super mooi gemaakt allemaal. Het is een echte aanrader. Om vijf uur zijn we weer terug op de camping en de kinderen gaan nog even zwemmen. Na het eten spelen ze nog op het springkussen. En om 8 uur gaat het spul weer naar bed.

Woensdag 18 november
Op tijd opgestaan en met de meiden gedouched. Om kwart over 8 met de lessen begonnen. Rond kwart voor elf van de camping gereden naar het KEA-depot ten noorden van Melbourne. Na boodschappen en lunch komen we om half twee bij KEA aan en kunnen om half drie vertrekken. De aansluiting voor het vullen van de watertank werkte niet goed. Gelukkig hier weer twee boeken kunnen ruilen in de bookexchange in de receptie. Toen zijn we naar de haven, waar the Spirit of Tasmania klaar ligt, gereden. We zijn wat te vroeg dus we wandelen nog langs de boulevard en op de pier. Rond half vijf gaan we door de controles van de boot en moeten dan nog een lange tijd wachten. We eten ondertussen in de camper. Om half zeven gaan we uiteindelijk de boot op. We lopen eerst wat rond en drinken wat en gaan dan om 8 uur naar de bioscoop: Ice Age III kijken. Om half tien gaan we naar onze 'slaap'stoelen. Het slapen gaat redelijk. De kinderen kunnen wel goed slapen.

3 opmerkingen:

  1. Al in Tasmanië aangekomen als je dit verslag verstuurt... Om 6 uur 's morgens kwamen jullie met de boot aan. Is het dan al licht? En hebben jullie 19 november overdag nog bijgeslapen? Wat een mooie reis maken jullie. Konden jullie nog iets doen met de goudsnippers die jullie in de Souvereign Hill- rivier vonden? Samenvoegen en op een ansicht plakken of bewaren in een doosje? Als dit laatste het geval is, dan wil ik het wel zien als jullie weer in Zwartsluis zijn!
    Ingrid, wat een vooruitziende blik heb je en een goed inkoopbeleid voer je nu je al oliebollenmix hebt meegenomen uit een winkel met nederlandse producten. Kennen de Australiërs de oliebollen- gewoonte niet?

    Goede tocht!

    Hartelijke groet!
    Tineke S.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig om alle jullie verhalen te lezen zeg. jullie hebben nu al veel op terug te kijken en nog veel om van te gaan genieten. Heel veel plezier nog de komende maand en we zien jullie snel weer, je zou toch niet zeggen dat het al bijna 5 maand geleden is dat jullie weggingen. Geniet nog van alle mooie dingen die op jullie pad komt.

    groeten Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. We blijven genieten van jullie verhalen en foto's! Hier zitten wij momenteel helemaal in de Sinterklaas-sfeer. Nog veel plezier de laatste maand! Groeten van Berto, Aline en Mathilde.

    BeantwoordenVerwijderen